Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Vujović: Infrastruktura, inovacije i trgovina - tri ključne tačke koje stavljamo u prvi plan
04.07.2016.

Ministar finansija Dušan Vujović predstavljao je Srbiju u ekonomskom segmentu na trećem Samitu lidera Zapadnog Balkana i EU koji se održava u Parizu. On je u okviru Poslovnog foruma nastupao zajedno sa ministrima ekonomije i finansija šest zemalja Zapadnog Balkana.

Na panelu je bilo reči o postojećim i novim mogućnostima za investicije i poboljšanju poslovne klime u regionu, ekonomskim problemima u državama Zapadnog Balkana i načinima da se zajedničkim naporima dođe do najefikasnijeg rešenja.

Ministar je istakao da je na polju makroekonomskih i makromonetarnih mera Srbija postigla izvanredne rezultate i da nastavlja da napreduje.

"Poboljšali smo poslovno okruženje i postigli mnogo na polju podsticanja investicija. Da bismo održali ove rezultate na duže staze potrebno je da dobro planiramo projekte na regionalnom nivou i da što pre prelazimo na njihovu implementaciju”, rekao je Vujović.

“Infrastruktura, inovacije i trgovina su ključne tačke na koje se koncentrišemo danas da bismo u tim oblastima bili uspešni sutra", istakao je ministar.

Vujović je govorio i o tome koje su najvažnije potrebe stranih investitora u Srbiji i napomenuo da vlada intenzivno radi na definisanju najefikasnije infrastrukture, smanjenju administracije, brzim i kvalitetnim pravnim uslugama i međusobnom povezivanju.

Uoči početka Samita ministar je prisustvovao i sastanaku ministara finansija i ekonomije zemalja Zapadnog Balkana sa predstavnicima poslovne zajednice Francuske.

"Teme ovog skupa bile su nastavak razgovora započetih u Berlinu pre tri godine – nastavak saradnje u izgradnji infrastrukture, tzv. fizičkog dela infrastrukture, a tome se dodaje tema “mekanog” podržavanja trgovine u regionu – podržavanja trgovine i tranzita", rekao je Vujović. Na sastanku je bilo reči i o pripremama projekata i podršci Evropske investicione banke, EBRD-a i Svetske banke.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd