Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Održan sastanak nadležnih institucija za sprovođenje programa pretpristupne pomoći Evropske unije u Republici Srbiji
23.05.2016.

U Ministarstvu finansija, 18.05.2016. godine, održan je prvi u nizu redovnih koordinacionih sastanaka nacionalnog službenika za odobravanje i službenika za odobravanje programa pomoći sa odgovornim licima za sprovođenje projekata koji se finansiraju iz programa pretpristupne pomoći EU u organima državne uprave koji su korisnici ove pomoći.

Sastanak je otvorio Milovan Filimonović, državni sekretar u Ministarstvu finansija i nacionalni službenik za odobravanje. Državni sekretar je ukazao na značaj i svrhu sastanka i upoznao prisutne sa novoimenovanim vršiocem dužnosti pomoćnika ministra finansija u Sektoru za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava EU, Jelenom Stojović, koja je informisala učesnike o napretku u sprovođenju nacionalnih programa za IPA 2013 i IPA 2014, i otvorila diskusiju na teme unapređenja kvaliteta i efikasnosti rada u procesu ugovaranja i praćenja sprovođenja ugovora, efikasnosti sistema interne kontrole i interne revizije u kontekstu upravljanja pretpristupnom pomoći EU.

Na sastanku je postignut dogovor o daljim koracima za unapređenje procesa sprovođenja programa kao i sistema za upravljanje pretpristupne pomoći Evropske unije. Naredni sastanak je zakazan za 10. jun 2016. godine.

bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd