Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Вести
Верзија за штампу
Одржан састанак надлежних институција за спровођење програма претприступне помоћи Европске уније у Републици Србији
23.05.2016.

У Министарству финансија, 18.05.2016. године, одржан је први у низу редовних координационих састанака националног службеника за одобравање и службеника за одобравање програма помоћи са одговорним лицима за спровођење пројеката који се финансирају из програма претприступне помоћи ЕУ у органима државне управе који су корисници ове помоћи.

Састанак је отворио Милован Филимоновић, државни секретар у Министарству финансија и национални службеник за одобравање. Државни секретар је указао на значај и сврху састанка и упознао присутне са новоименованим вршиоцем дужности помоћника министра финансија у Сектору за уговарање и финансирање програма из средстава ЕУ, Јеленом Стојовић, која је информисала учеснике о напретку у спровођењу националних програма за ИПА 2013 и ИПА 2014, и отворила дискусију на теме унапређења квалитета и ефикасности рада у процесу уговарања и праћења спровођења уговора, ефикасности система интерне контроле и интерне ревизије у контексту управљања претприступном помоћи ЕУ.

На састанку је постигнут договор о даљим корацима за унапређење процеса спровођења програма као и система за управљање претприступне помоћи Европске уније. Наредни састанак је заказан за 10. јун 2016. године.

bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд