Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Sve više elektronskih prijava poreza
20.01.2016.

Posredstvom elektronskih servisa Poreske uprave podneto je rekordnih 56.000 PDV prijava u jednom danu.

U proseku se dnevno podnosi oko 15.000 različitih poreskih prijava, a 15. januara je primljeno 55.997 elektronskih prijava PDV-a, što je najveći broj podnetih prijava u jednom danu otkada funkcionišu elektronski servisi Poreske uprave e-Porezi.

Povećan broj elektronskih prijava tog dana rezultat je, pre svega, pomeranja roka za podnošenje PDV prijava za tromesečne poreske obveznike sa 20. januara na 15. januar, kada inače prijave podnose mesečni PDV obveznici.

Tokom 2015. podneto je ukupno 4.755.260 elektronskih prijava.

Direktor Poreske uprave Dragana Marković izjavila je da i u uslovima povećanog obima podnetih prijava servis za elektronsko podnošenje prijava - ePorezi uspešno funkcioniše, kao i da su tehnički kapaciteti za prijem i obradu poreskih prijava spremni za dalji razvoj novih usluga.

Podsetila je da je početkom godine počeo probni period za još šest elektronskih poreskih prijava, čija primena će biti obavezna od 1. marta 2016.

Elektronski se za sada probno podnose prijave: poreza na premije neživotnog osiguranja, doprinosa za osnivače odnosno članove privrednih društava, za samooporezivanje fizičkih lica, prijava za ispunjavanje obaveza zapošljavanja lica sa invaliditetom, poreza na dobit po odbitku i poreza na dobit po rešenju.

izvor Tanjug

bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd