Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Razmena iskustava predstavnika Ministarstva finansija sa kolegama iz Hrvatske
08.06.2015.

Predstavnici Ministarstva finansija Srbije, predvođeni državnim sekretarom Milovanom Filimonovićem boravili su u Zagrebu, u okviru dogovorene studijske posete budžetskoj inspekciji Republike Hrvatske, u organizaciji GIZ Projekta Reforma javnih finansija.
Cilj posete bila je razmena iskustava u domenu finansijskog upravljanja i kontrole, upoznavanje sa funkcionisanjem budžetske inspekcije, centralne jedinice za harmonizaciju, tela zaduženih za reviziju i kontrolu sredstava iz EU fondova, kao i prikupljanje dobrih praksi i saveta pre svega onih koji su vezani za proces vođenja pristupnih pregovora za članstvo u Evropskoj uniji.

Organizovani su sastanaci sa predstavnicima budžetske inspekcije, Sektora za harmonizaciju unutrašnje revizije i finansijske kontrole, kao i sa predstavnicima Ministarstva finansija Hrvatske zaduženim za reviziju i kontrolu sredstava iz EU fondova. To je bio još jedan u nizu uspešnih sastanaka između ministarstava finansija dveju zemalja, čime se nastavlja uspešna saradnja.

bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd