Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Vujović: Do polovine godine plan racionalizacije radnih mesta
24.02.2015.

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je večeras da će se do jula izaći sa planom racionalizacije broja radnih mesta u javnom sektoru i ocenio da će aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom pomoći daljem jačanju dinara.

"Koliko će biti otpuštanja i stvarnog viška zaposlenih zavisiće od mesta na kojem se oni nalaze i od toga koliko će se njih odlučiti da ranije ode u penziju", rekao je Vujović je u emisiju “Oko” na RTS-u.

On je rekao da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave radi na novoj sistematizaciji platnih razreda, na osnovu koje će se znati koliko ljudi radi na pojedinim mestima, koliko su plaćeni i gde su viškovi.

"Nije cilj smanjenje zaposlenih nego efikasna država i da građani imaju veću motivaciju da rade u privatnom sektoru", rekao je Vujović.

Prema njegovim rečima, Svetska banka će strukturnim kreditima od oko 630 miliona dolara pomoći restrukturiranje ključnih javnih preduzeća, reformu državne uprave i restrukturiranje društvenih preduzeća u Agenciji za privatizaciji.

Ministar je rekao da će državna preduzeća imati svoje planove restrukturiranja, a govoreći o Srbijagasu, dodao da prvo treba uvesti discipilinu i otkloniti gubitke koje to preduzeće ima zbog neplaćanja gasa, a onda rešavati pitanje funkcionisanja preduzeća.

"Kad se uvede disciplina i građani i firme počnu da plaćaju gas, tek tad ćemo moći da se uhvatimo u koštac sa struktorom troškova Srbijagasa, načinom funkcionisanja", rekao je Vujović.

Gostovanje ministra finansija Dušana Vujovića možete videti na sajtu RTS-a.

http://bit.ly/1A3YA5S

bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd