Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Vujović: Priznanje investitora za reforme u Srbiji
22.01.2015.

“Program reformi koji sprovodi Vlada investitori posmatraju s priznanjem”, rekao je ministar finansija Dušan Vujović komentarišući interesovanje "Gugla" za Srbiju u Dnevniku RTS-a.

“Skup u Davosu je veoma važan jer se 2.500 važnih ljudi iz oblasti ekonomije i finansija sastalo na jednom mestu”, rekao je Vujović. U Davosu postoji glavni program i bilateralni susreti, objasnio je ministar i istakao da su upravo bilateralni susreti oni najvažniji.

Kada je reč o sastanku premijera Vučića sa predstavnicima "Gugla", Vujović je rekao da to pokazuje da se sa priznanjem posmatra program reformi koji sprovodi Vlada. Zbog toga je interesovanje "Gugla" za Srbiju veoma važno, navodi Vujović. "Gugl i sve te virutuelne stvari gde je znanje najvažnije mogu brzo da se sprovedu ako postoji spremnost i zakoni", rekao je Vujović.

Ministar je naveo da se radi na revizijama zakona koji se tiču elektronskih oblika plaćanja i svojinskih prava u internet transakcijama, što je veoma važno za kompanije kao što je "Gugl".

Govoreći o problemima uzrokovanim rastom švajcarskog franka, Vujović je rekao da je u nadležnosti Ministarstva finansija samo jedan deo, koji se odnosi na garancije za stambene kredite. Kako kaže, ostalo je u nadležnosti Narodne banke, Udruženja banaka i komercijalnih banaka koje su nudile kredite. Ipak, kaže da će Vlada učiniti sve da pomogne u nalaženju rešenja, a to podrazumeva mere kao što su produžavanje rokova, niže kamatne stope i druge pogodnosti koje će omogućiti građanima da lakše podnesu povećanje kredita. Vujović očekuje da će modeli rešavanja problema biti ponuđeni veoma skoro.

Govoreći o potvrdi aranžmana sa MMF-om, ministar Vujović je podsetio da je donet budžet i naveo da se završavaju osnovni elementi programa.Vujović očekuje da će aranžman sa Srbijom biti potvrđen 23. februara kada zaseda Savet direktora MMF-a.

Izvor RTS
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd