Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Vujović: Cilj je da ostvarimo reforme do kraja
21.12.2014.

“Svaki prethodni rebalans budžeta tražio je više sredstava i produbljavao deficit, a svako izvršenje bilo je gore od rebalansa. Ovo je prvi put da ćemo ostvariti bolje od rebalansa i preneti pozitivne efekte i na narednu godinu i prvi put da su novi rashodi nominalno manji od prethodnih rashoda", istakao je ministar finansija Dušan Vujović u emisiji “Stav Srbije” na televiziji Prva.

"Mi smatramo da su za okretanje ovog broda potrebne tri godine ", rekao je Vujović na pitanje do kada će plate i penzije ostati na nivou sadašnjeg smanjenja od 10 odsto.

"Svrha je da to isteramo do kraja. Krenuli smo sa budžetom da rešimo problem restrukturiranja, problem javnih preduzeća", rekao je ministar.

On je dodao i da bi što pre trebalo da se krene u novi dijalog sa sindikatima o tome šta je potrebno da se uradi da "bismo izašli sa ove stranputice i krenuli putem održivog rasta u budućnosti".

Ministar Vujović se založio i za osnivanje fondova solidarnosti za kritične grupe stanovništva čije su potrebe za lekovima ili nekim drugim stvarima prevazišle primanja i penzije, nakon smanjenja.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd