Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Vujović: Smanjenje plata i penzija ne više od 10 odsto
25.07.2014.

Ministar privrede i vršilac dužnosti ministra finansija Dušan Vujović izjavio je da će rebalans budžeta biti pred poslanicima u Skupštini Srbije najkasnije do 15. septembra i da će u toj sedmici biti i usvojen.

Vujović je na konferenciji za novinare u Savezu ekonomista Srbije rekao da je planirano da do 11. avgusta budu poznati svi parametri rebalansa budžeta i da budu dogovoreni na nivou vlade, svih ministarstava i sa MMF-om. On je naglasio da je važno da se rebalansom obezbedi dovoljno sredstava da se strukturne mere mogu realizovati, što znači dovoljno sredstava za socijalne programe, nastavak politike davanja stimulacija i privlačanje novih investitora. “Rebalans je prvi korak u krupnoj fiskalnoj konsolidaciji”, rekao je Vujović.

On je ponovio da će se Vlada Srbije truditi da plate i penzije u javnom sektoru ne budu smanjene ni za dinar više od 10 odsto.
“Srbija u ovoj godini neće imati rast BDP-a, ali mere Vlade će u narednim godinama dovesti do značajnijeg porasta”, očekuje Vujović. On je rekao da će mere u narednoj godini dati povećanje BDP-a od jedan do dva odsto, a da "očekuje čak od dva do tri odsto" u 2016. godini.

"Srbija to može. Srbiji je to potrebno. Bez toga Srbija ne može da ostvari restrukturiranje privrede i ulazak u Evropu za šest, sedam ili osam godina. Ta perspektiva nam to omogućava", rekao je ministar.

bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd