Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Krstić: Oštrija borba protiv sive ekonomije
13.06.2014.

Ministar finansija Lazar Krstić izjavio je da očekuje da će izmene i dopune Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji biti u usvojene u parlamentu u narednih nekoliko nedelja, što će pomoći u suzbijanju sive ekonomije i povećati prihode u budžetu.

“Zakon predviđa rigidne mere za one koji se bave nelegalnim prometom duvana, ali i za one registrovane koji u promet stavljaju cigarete bez markica”, rekao je Krstić na tradicionalnom samitu ministara finansija i guvernera u Bečićima.

On je podsetio da su kod nas već usvojene izmene zakona o duvanu koje sprečavaju promet ilegalne trgovine.

Kako je rekao, uskoro očekuje prve konkretne poteze u borbi protiv ilegalnog prometa duvana, i dodao da smatra da kanali nisu nepoznati.

Ministar je ukazao da, kada se govori o smanjenju deficita budžeta za oko 1,5 milijardi evra, samo 500 do 700 miliona može da se smanji suzbijanjem prometa ilegalnog duvana.

“Ako me pitate koliko odmah možemo da uštedimo, reći ću vam sigurno oko 150 do 200 miliona. Toliko je realno u narednih 12 meseci”, poručuje Krstić i dodaje da suzbijanje sive ekonomije može da pomogne da se smanji obuhvat na rashodnoj strani budžeta “tamo gde je bolnije”.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd