Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Evropska unija podržava napore Srbije ka fiskalnoj konsolidaciji
06.05.2014.

Ministri finansija i privrede EU i predstavnici Evropske centralne banke prepoznaju napore Srbije usmerene ka fiskalnoj stabilizaciji i osnaživanju održivog ekonomskog rasta, konstatovano je na ministarskom dijalogu u Briselu kome je prisustvovao ministar finansija Lazar Krstić sa predstavnicima Narodne banke Srbije.

Krstić je kolegama iz Evropske unije i zemalja kandidata potvrdio posvećenost nove vlade evropskom integracijama i ekonomskim reformama. On je istakao da su ciljevi poput stabilnog rasta zasnovanog na izvozu, umanjenja deficita i jačanja finansijske stabilnosti samo deo onoga što se planira u narednim godinama.

To je plan za naredne tri do četiri godine u kojima predstoji ozbiljna i duboka reforma javnih preduzeca, završetak restrukturiranja 157 preduzeća sa državnim vlasništvom, i konsolidacija drzavnog udela u finansijskom sektoru. Izmene zakona o radu, pažljiva kontrola subvencija u skladu sa pravilima EU koja važe u toj oblasti, kao i uspostavljanje strože fiskalne discipline u javnom sektoru uopšte, zadaci su nove vlade koje je naglasio ministar Krstić. Pred Srbijom su, prema njegovim rečima, ambiciozni i ispravno postavljeni planovi, a jedan od najvećih zadataka je i reforma javne uprave.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd