Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Вести
Верзија за штампу
Потписан уговор о кредиту УАЕ Србији
06.03.2014.

Министар финансија Лазар Крстић и председник Секретаријата за финансије Абу Дабија Хамад ал Хур ал Суваиди потписали су у Абу Дабију уговор о кредиту од милијарду долара Уједињених Арапских Емирата за буџет Србије.

Министар финансија Лазар Крстић рекао је да споразум о кредиту одражава значајан раст билатералних односа двеју земаља.

"Овај кредит отвориће нове могућности за сарадњу и развиће економске и трговинске односе. Пружиће подршку српској економији и отворити бројне могућности за улагање за две стране. Кредит ће подржати и циљ стварања заједничких пројеката двеју земаља", рекао је Крстић.

Секретаријат за финансије Абу Дабија рекао је да ће кредит допринети јачању сарадње и односа УАЕ и Србије, служећи интересима обе земље, и охрабујући приватни и јавни сектор у УАЕ да трага за могућностима улагања у Србији".

"Односи Уједињених Арапских Емирата и Србије настављају да расту у различитим секторима и данашњи споразум одражава напоре две земље да додатно развију сарадњу и билатералне односе", рекао је Суваиди.

Подсећамо, повлачење новца биће у једној транши, када се за то створе законски услови, односно кад закон ратификује Скупштина Србије после избора, почетком другог квартала 2014. године.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд