Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Konferencija "Programski budžet: Transparentnije ka rezultatima"
13.01.2014.

Ministarstvo finansija organizovaće u sredu, 15. januara konferenciju "Programski budžet: Transparentnije ka rezultatima". Šta je programski budžet, kakvi efekti se očekuju sa njegovom primenom, ali i kakva su iskustva susedne Hrvatske, biće teme konferencije koja se organizuje u saradnji sa USAID Projektom za bolje uslove poslovanja.

Na konferenciji će govoriti ministar finansija Lazar Krstić i direktor USAID Projekta za bolje uslove poslovanja Džo Lauter. U panel diskusiji učestvovaće načelnik Odeljenja budžeta Ministarstva finansija Republike Srbije Nada Mirković, direktor Sektora za budžet Ministarstva finansija Republike Hrvatske Ivana Jakir-Bajo, narodni poslanik i član odbora za finansije republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava Radojko Obradović i docent Ekonomskog fakulteta BU Dr Saša Ranđelović.

Zakonom o budžetskom sistemu propisano je da se uvođenje programskog modela budžeta primenjuje postupno za pojedine korisnike budžetskih sredstava Republike Srbije, a u celini od donošenja Zakona o budžetu Republike Srbije i Odluke o budžetima lokalne vlasti za 2015. godinu. Kako budžetska procedura kreće 15. februara 2014. godine, Ministarstvo finansija će predstaviti akcioni plan i podršku koju će pružiti korisnicima budžetskih sredstava pri prelasku na programski model.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd