Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Srbija spremna da počne pregovore sa MMF-om
20.12.2013.

Srbija je spremna da otpočne pregovore sa Međunarodnim monetarnim fondom o novom aranžmanu (tzv. aranžmanu iz predostrožnosti). Pregovori bi mogli da počnu već u prvim mesecima naredne godine, a očekivani aranžman pojačaće kredibilitet vlade jer pokazuje njenu spremnost da se suoči sa najozbiljnijim problemima na planu finansija i privrede.
Aranžman iz predostrožnosti sa MMF-om pomoći će Srbiji u sprovođenju planiranih reformi i stranim investitorima poslaće jasan signal da je Srbija sigurno, stabilno i atraktivno tržište.

Srbija je od oktobra i posete tehničke misije u intenzivnom kontaktu sa MMF-om, a njena spremnost da pristupi sveobuhvatnim reformama prepoznaje se i u budžetu za 2014. godinu koji sadrži program za fiskalnu stabilizaciju i koji je donet na odgovoran način i u zakonski predviđenom roku.

Srbija će i u narednom periodu nastaviti da radi na rešavanju ključnih problema u sektoru javnih finansija, kao što su suzbijanje sive ekonomije i završetak procesa restrukturiranja preduzeća u državnom vlasništvu.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd