Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Ministar Krstić: Priprema se strategija bankarskog sektora
13.12.2013.

Ministar finansija Lazar Krstić izjavio je danas na sednici Skupštine Srbije da se priprema strategija bankarskog sektora koji je u državnom vlasništvu.

“Mi pripremamo strategiju koja do sada nije urađena i već smo preduzeli korake kako bismo izbegli situacije koju smo imali sa tri banke u državnom vlasništvu -Agrobankom, Razvojnom bankom Vojvodine i Privrednom bankom Beograd”, rekao je Krstić tokom rasprave o amandmanima na Predlog budžeta za 2014. godinu.

“Preduslov ispunjenja ovog budžeta i fiskalne strategije je da sprečimo dalje odlivanje sredstava kroz banke, na neadekvatan način”, rekao je Krstić i dodao da su već urađeni koraci u tom smeru.

Ministar je podsetio da je osnovan Finansijski komitet za stabilnost, na kome je diskutovano o bankarskom sektoru.

"Od svih državnih banaka tražili smo vanredne revizije i skoro sve su pristigle u ministarstvo. Već smo sastavili nekoliko alternatva za strategiju bankarskog sektora, koji je u državnom vlasništvu. Videćemo koji je pravi način da to u sledećoj godini konsolidujemo i da postoji kontrola, kako se ne bi dalje stvarao fisklani rizik, koji trenutno postoji u sistemu”, naveo je ministar finansija.

Izvor: Tanjug
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd