Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija

Почетна > Документи > Извештаји > Стратешка процена утицаја на животну средину Оперативног програма за економски развој за период 2012-2013

Стратешка процена утицаја на животну средину Оперативног програма за економски развој за период 2012-2013
Верзија за штампу Пошаљи пријатељу
Позив за достављање сугестија и коментара на извештај о Стратешкој процени утицаја Оперативног програма Економски развој на животну средину

Oсновни предуслови за коришћење ИПА компоненти III (Регионални развој) и IV (Развој људских ресурса) су стицање статуса кандидата за чланство у Европској унији и акредитација децентрализованог система управљања средствима ЕУ. Влада Републике Србије започела је припреме за коришћење средстава из ових компоненти током 2009. године.

На основу члана 9. Закона о стратешкој процени утицаја на животну средину као и мишљења релевантних органа израђен је извештај о Стратешкој процени утицаја Оперативног програма Економски развој на животну средину.

Како један од основних принципа управљања фондовима ЕУ, подразумева сарадњу, односно блиске консултације, током свих фаза пројектног циклуса, између Европске комисије, свих нивоа власти земље чланице, економских и социјалних партнера, овим позивом очекује се да заинтересоване стране доставе своје коментаре и сугестије на нацрт Извештаја о стратешкој процени утицаја Оперативног програма Eкономски развој на животну средину до 18. октобра 2011. године на следеће емаил адресе:

bojana.milicevic@mfin.gov.rs
dusica.janic@mfin.gov.rs

Нацрт извештаја о Стратешкој процени утицаја Оперативног програма Економски развој на животну средину доступан је на следећим интернет странама:

www.mfin.gov.rs
www.evropa.gov.rs

Јавна расправа биће одржана 18. октобра у просторијама Министарства финансија. Због ограниченог простора позивамо све заинтересоване да своје учешће пријаве до 14. октобра на претходно поменуте адресе.

Стратешка процена утицаја на животну средину Оперативног програма за економски развој за период 2012-2013


bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд