Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija

Почетна > Документи > Извештаји > Оцена јавних расхода и финансијске одговорности - Извештај о резултатима управљања јавним финансијама

Оцена јавних расхода и финансијске одговорности - Извештај о резултатима управљања јавним финансијама
Верзија за штампу Пошаљи пријатељу
Оцена јавних расхода и финансијске одговорности
Извештај о резултатима управљања јавним финансијама

Резиме оцене

У овом извештају изнета је оцена система и процеса управљања јавним финансијама у Републици Србији са стањем које је затечено у јулу 2010. године. Извештај је рађен према ПЕФА методологији, те се прави директно поређење са ПЕФА оценом која је дата 2007. године. Ово је друга оцена која је обављена у Србији, чиме је успостављена конструктивна основа за оцењивање напретка у области јавних финансија који се постиже од 2007. па надаље.

Интегрисана природа буџетског система – од формулисања политике и планирања, преко изражавања тих политика и планова у виду расподеле средстава за расходе, њховог извршавања, контролисања и евидентирања, а потом и припреме извештаја који ће бити подвргнути независној контроли и ревизији - значи да слабост било ког појединачног елемента умањује квалитет других елемената, на исти начин као што једна слаба карика може да угрози цео ланац, без обзира на јачину осталих делова ланца.


Преузмите документ:

Оцена јавних расхода и финансијске одговорности - Извештај о резултатима управљања јавним финансијама

bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд