Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Министар финансија
Верзија за штампу Пошаљи пријатељу
Душан Вујовић,  министaр финансија

Рођен је 1951. године у Пожаревцу. Дипломирао је, магистрирао и докторирао на Економском факултету у Београду. Постдокторске студије завршио је на америчком универзитету "Беркли".

Радио је као асистент на Институту за међународну политику и привреду у Београду и као асистент на Економском факултету у Београду, а потом и као доцент и ванредни професор на том факултету.

Био је дугогодишњи сарадник Светске банке (СБ). Руководио је програмом стручног усавршавања кадрова из економских министарстава земаља у транзицији из источне и јужне Европе, бившег СССР-а, Кине и Вијетнама. Радио је као представник Србије и Црне Горе у Савету директора СБ, руководио је програмом СБ у Украјини и био водећи економиста те банке за Европу и централну Азију.

Од 2011. године Вујовић је радио као консултант Светске банке и УСАИД у области иновација, буџетске реформе и реформе јавног сектора.

Предаје на неколико факултета у свету. У Београду је професор на Факултету за економију, финансије и администрацију (ФЕФА). Директор је Института за стратегију и конкурентност тог факултета.

Објавио је велики број радова у међународним часописима. Главни је уредник часописа "Финансије", који издаје Министарство финансија Владе Републике Србије.

Говори енглески и руски језик.

Ожењен, отац двоје деце.Народна скупштина Републике Србије, на Петој посебној седници у 2014. години, одржаној 4. августа 2014. године, донела је Одлуку о избору министра финансија којом је за министра финансија изабран др Душан Вујовић.

Министар представља министарство, доноси прописе и решења у управним и другим појединачним стварима и одлучује о другим питањима из делокруга министарства.

Министар је одговоран Влади и Народној скупштини за рад министарства и стање у свим областима из делокруга министарства.Народна скупштина Републике Србије, на Првој посебној седници у Једанаестом сазиву, одржаној 11. августа 2016. године, донела je Одлуку о избору министра финансија којом је за министра финансија изабран  др Душан Вујовић. Народна скупштина Републике Србије, на Деветој посебној седници у Једанаестом сазиву, одржаној 29. јуна 2017. године, донела је Одлуку о избору Владе којом је за министра финансија изабран др Душан Вујовић.


bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд