Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Siniša Mali: Novi Pravilnik o PDV-u je samo prvi korak u reformi poreske administracije
03.07.2018.

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali rekao je danas za Tanjug da je novi Pravilnik o PDV-u samo prvi korak u reformi poreske administracije, koja nas očekuje u narednom periodu.

Pravilnik koji je usvojen prošle godine stupio je na snagu 1. jula, a on, kako je objasnio ministar, ima za cilj da poveća efikasnost rada Poreske uprave, da poboljšava informativnu osnovu na osnovu koje Poreska uprava radi i da ubrza, kako evidenciju, tako i povraćaj poreza na dodatu vrednost.

„Kao ministar finansija, vidim da postoji veliki potencijal u toj oblasti. Mi smo ovaj Pravilnik doneli u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i veliki broj privrednika je pozdravio njegovo usvajanje jer nam je cilj, ne samo da poboljšamo rad i efikasnost Poreske uprave, već i da PDV koji dolazi u budžet Republike Srbije što pre vratimo privredi“, rekao je ministar finansija Siniša Mali.

On je podsetio i da je u prvoj polovini ove godine suficit u budžetu veći od 30 milijardi dinara.

„Građani Srbije moraju da znaju da naš budžet stoji nikada bolje. Samo za prvih šest meseci ove godine, imamo više od 30 milijardi dinara suficita, a to za građane znači veće plate i veće penzije, veće investicije u infrastrukturu, nove mostove, nove bolnice, nove domove zdravlja. Zbog toga želimo da naša Poreska uprava radi efikasnije, kako bi naš budžet bio veći i kako bi privreda bolje poslovala“, naveo je ministar Siniša Mali.

bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd