Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija

Početna > Aktuelno

Aktuelno
Verzija za štampu
Ministar Siniša Mali potpisao dva važna sporazuma za obilaznicu oko Beograda
18.09.2018.

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali potpisao je danas u Pekingu dva važna sporazuma, u vezi sa obilaznicom oko Beograda, a potpisivanju su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Kine Si Đinping.

Ministar Siniša Mali potpisao je Okvirni sporazum između Vlade Narodne Republike Kine i Vlade Republike Srbije o obezbeđenju koncesionalnog zajma za potrebe sprovođenja projekta izgradnje obilaznice oko Beograda, i Ugovor o državnom koncesionalnom zajmu za Projekat izgradnje obilaznice oko Beograda na autoputu E70/E75, deonica most preko reke Save kod Ostružnice – Bubanj Potok.

Siniša Mali je istakao da je izgradnja obilaznice veoma važna kako za Beograd, tako i za celu zemlju, jer će najveći deo transporta robe i kamiona, ići preko Srbije.

“Ovaj projekat je za nas od strateškog značaja, a potpisivanjem ova dva ugovora je omogućeno da saobraćajnica bude završena nakon skoro 30 godina. Izgradnjom obilaznice rasteretiće se saobraćaj u Beogradu, jer će preko nje ići celokupan tranzitni saobraćaj, povećaće se bezbednost saobraćaja i smanjiti zagađenje. Osim toga, završetkom ovog projekta tranzit preko naše zemlje će se odvijati mnogo efikasnije “ naveo je ministar finansija.

Ugovor se odnosi na radove na izgradnji deonice duge 20,4 kilometara sa pristupnim saobraćajnicama.

bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd