Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Ministar Siniša Mali razgovarao sa predstavnikom MMF-a Sebastijanom Sosom
05.06.2018.

Ministar finansija Siniša Mali sastao se danas sa Sebastijanom Sosom, stalnim predstavnikom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Srbiji, čija će delegacija početkom sledeće nedelje boraviti u Beogradu.

Mali i Sosa su razgovarali o novom aranžmanu sa MMF-om koji za cilj ima očuvanje makroekonomske i fisklane stabilnosti, kao i sprovođenje strukturnih reformi koji će podstaći brži i održiv rast na srednji i duži rok.

Sagovornici su se saglasili da su u poslednje četiri godine postignuti odlični finansijski rezultati, kao i da će u narednom periodu najveći izazov biti da se nađu novi izvori rasta.

Sosa je istakao da je važno da se ulaže u javne investicije, a Mali je rekao da se upravo time bavio u Gradu Beogradu, i da su u toj oblasti postignuti odlični rezultati.

Mali i Sosa su razgovarali i o neophodnoj reformi Poreske uprave, kao i o novom Zakonu o naknadama, koji će unaprediti poslovno okruženje.

Sosa je čestitao novoizabranom ministru finansija na toj funkciji, i poželeo mu mnogo sreće u budućem radu, istakavši da je pred njim važan posao.

Delegacija MMF-a, predvođena Džejmsom Rufom, boraviće u Beogradu od 11. do 13. juna.

bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd