Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Potpisan Memorandum o razumevanju između Ministarstva finansija Slovačke i Ministarstva finansija Srbije
16.10.2017.

Državni sekretar u Ministarstvu finansija Mirjana Ćojbašić i državni sekretar u Ministarstvu finansija Slovačke Republike Dana Miger potpisale su danas Memorandum o razumevanju između Ministarstva finansija Srbije i Ministarstva finansija Slovačke Republike s ciljem da se između dva ministarstva uspostavi dugoročna saradnja u oblastima iz njihovih nadležnosti.

Memorandumom je predviđeno da će Ministarstvo finansija Republike Srbije i Ministarstvo finansija Slovačke Republike realizovati aktivnosti radi podrške uspostavljanju efektivnog i transparentnog upravljanja javnim finansijama, uključujući i razmenu iskustava i podataka.

Delegacija slovačkog Ministarstva finansija je u poseti Beogradu 16-17. oktobra 2017. u okviru dogovora o pružanju tehničke pomoći Ministarstvu finansija Srbije u ispunjavanju zahteva za pristupanje EU, a koji se odnose upravo na oblast upravljanja javnim finansijama. Tom prilikom biće održan niz sastanaka i prezentacija tokom kojih će predstavnici našeg ministarstva imati mogućnost da razmene mišljenja sa slovačkim kolegama.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd