Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Global Market: Dušan Vujović izabran za ministra finansija godine za Centralnu i Istočnu Evropu
04.09.2017.

Ministar finansija Dušan Vujović izabran je za ministra finansija godine za Centralnu i Istočnu Evropu, saopštilo je uredništvo časopisa Global Market. Ovaj časopis je vodeći magazin koji prati jesenje zasedanje godišnje skupštine MMF i Svetske banke koje se održava u Vašingtonu.

U pismu koje je uredništvo uputilo Ministarstvu finansija Srbije navodi se da je ministar Vujović u prethodne tri godine svojim radom učinio izuzetan doprinos kako bi Srbija izašla iz recesije na put ka održivom ekonomskom rastu. Fiskalnom konsolidacijom preokrenut je trend porasta javnog duga koji je sada u opadanju, a Srbija je nakon 10 godina, u 2016. ostvarila suficit u budžetu pre preuzimanja starih obaveza.

Dodaje se da je ministar Vujović bio vodeći arhitekta u kreiranju, sprovođenju i uspešnom završetku aranžmana iz predostrožnosti u vrednosti od 1,2 milijarde evra, koji je Vlada Srbije započela sa Međunarodnim Monetarnim fondom februara 2015. godine. Rezultati koje je Srbija postigla na polju fiskalne konsolidacije i makro monetarne stabilizacije obnovili su poverenje međunarodnih investitora u srpsku ekonomiju.

Nagrada će ministru Vujoviću biti uručena na ceremoniji u okviru jesenjeg zasedanja godišnje skupštine MMF i Svetske banke koje se održava od 12. do 15. oktobra 2017. u Vašingtonu.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd