Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Studenti Univerziteta Jejl razgovarali sa ministrom finansija
17.03.2017.

Ministar finansija Dušan Vujović primio je danas u Ministarstvu finansija delegaciju studenata MBA programa Škole za menadžment Univerziteta Jejl iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD). Ova grupa studenata je prilikom prve studijske posete Balkanu, prošle godine, razgovarala sa ministrom Vujovićem, koji je tom prilikom sa studentima analizirao rezultate koje je Srbija postigla na polju fiskalne konsolidacije.

Glavne teme ovogodišnjeg susreta odnosile su se na paket mera koje Srbija sprovodi u poslednjoj godini aranžmana iz predostrožnosti sa Međunarodnim Monetarnim fondom (MMF), otvaranje pregovaračkih poglavlja i evropske integracije. Posebna pažnja posvećena je političkim i ekonomskim aspektima tranzicije, regionalnoj saradnji i razvoju preduzetništva.

Ministar Vujović se zahvalio američkim studentima na interesovanju i želji da više saznaju o ekonomskom napretku koji je Srbija ostvarila i pozvao studente da aktivno prate sve procese socijalne, političke i ekonomske transformacije zemalja Zapadnog Balkana.

Nakon predavanja i diskusije sa ministrom finansija, studenti će realizovati analize i istraživanja koja su fokusirana na interakcije između preduzeća, podizanje mobilnosti zaposlenih u javnom i privatnom sektoru, i izazove sa kojima se suočavaju ekonomije zemalja Balkana.

foto: Fonet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd