Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Suficit u budžetu u prva dva meseca ove godine 11,5 milijardi dinara
03.03.2017.

U prva dva meseca 2017. godine u budžetu Republike ostvaren je suficit od 11,5 milijardi dinara, što je rezultat odlučnih reformi koje sprovodi Vlada Srbije.

Potvrdu ispravne fiskalne politike nedavno je Srbija dobila i od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koji je potvrdio izuzetne rezultate postignute u svim segmentima dogovorenih reformi, a posebno u domenu fiskalne konsolidacije.

Da mere fiskalne konsolidacije idu u pravom smeru govori i podatak da je na kraju februara planiran manjak u budžetu od 25,8 milijardi dinara, a rezultat u prva dva meseca ove godine je za 37,3 milijardi dinara bolji od očekivanog.

Na znatno bolji rezultat uticala je i bolja naplata prihoda od 18,2 milijarde dinara, što je za 12,2 odsto više od planiranih prihoda u posmatranom periodu.

Ministarstvo finansija, kao deo Vlade Srbije, odlučno je da nastavi sa reformom poreske politike i unapređenjem zakonodavstva i time doprinese boljem poslovnom ambijentu, jačanju investicionih aktivnosti, otvaranju novih radnih mesta i boljem standardu građana.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd